Beleggen in Crypto – Bitcoin, Etherium & meer

Op dit topic is 7 keer gereageerd
 • Auteur
  Berichten
  • Opper Wappie
   Sleutelbeheerder

   Bespreek hier alles over Bitcoin, Etherium en andere cryptocurrency.

  • Didi
   Deelnemer

   Zijn er mensen die hier serieus mee bezig zijn en hun spaargeld volledig hier in hebben staan?

   En zijn er mensen die een wallet hebben aangeschaft en daar ervaring mee hebben?

   • Opper Wappie
    Sleutelbeheerder

    Ik heb een beetje crypto, maar niet zoveel. Heb geen wallet.

    • Didi
     Deelnemer

     ok ik heb begrepen dat je geld pas echt veilig is als je het op een wallet zet. Speciale reden dat je het niet hebt?

     • Opper Wappie
      Sleutelbeheerder

      Is een gedoe. Hoezo zou het nu niet veilig zijn? Dan zouden die bedrijven gehackt moeten worden oid. Tja, kan gebeuren mssn, maar kans is klein. Die lui zitten er wel bovenop normaal gesproken, op veiligheid.

  • Didi
   Deelnemer

   Veilig als in de zin van …you own nothing… (dat zegt je toch wel wat?) dus het afnemen van je bezit. Bij digitale munten is er geen grip als je het op een wallet staat. als je winst gewoon op je rekening komt dan is dat wel zichtbaar.

   • Opper Wappie
    Sleutelbeheerder

    Ja zo, das waar. Maar stel dat er een meldingsplicht komt oid. Dan kunnen ze het pas koppelen als er een internet ID komt, omdat je ID aan je email gekoppeld zal worden. En als je een wallet hebt ben je dan wss ook te vinden.

    • Didi
     Deelnemer

     Ik heb een klasje gehad hierover van een vrouw die op de hogeschool in Den Haag les hierover geeft. errug ingewikkeld. Maar t staat me bij dat een wallet je volledig beschermt tegen zichtbaarheid . Maar vraag me niet meer hoe …

     • Opper Wappie
      Sleutelbeheerder

      Gedeeltelijk beschermd. Ze kunnen dan bijvoorbeeld niet zien wat en hoeveel erin een wallet zit. Maar ze kunnen er wel achter komen dat je überhaupt een wallet hebt.

  • Blutch
   Deelnemer

   Hi,

   Ik heb redelijk belegd in Crypto en gebruik voor snelle transacties de online broker en voor langere opslag van mijn crypto eigendommen op een ‘cold’ wallet (die zal ik hieronder uitleggen). Er zijn drie vormen van Wallets.

   1. Niet je eigen wallet – zeer gebruikers vriendelijk – hoog risico
   Je kunt een online broker gebruken en je aanschaf daar laten staan, maar dat is de minst veilige wallet aangezien deze niet in je eigen bezit is maar eigenlijk nog steeds bij de bank (broker) staat. Inderdaad volledig transparant voor de belasting. Als de broker failliet gaat of off-line gaat is je eigendom niet meer beschikbaar of misschien zelfs wel verdwenen (ik laat hiet het risico van het hacken van je online account buiten beschouwing).

   Een warm wallet in eigen beheer – gebruiksvriendelijk – zeer hoog risico

   Je kunt een software applicatie op je telefoon, laptop, tablet, etc. zetten die een wallet voor je aanmaakt op je persoonlijke apparaat. Dit is meestal kostenloos. Maar… aangezien jouw persoonlijke apparaat op internet is aangesloten is er een risico dat je wordt gehacked en dat jouw crypto dan wordt gestolen.
   Voordeel: niet afhankelijk van crypto brokers om een betaling te doen en blijft in bezit als brokers bijv. failliet gaan

   Een cold wallet in eigen beheer – minder gebruiksvriendelijk – laagste risico cq. zeer veilig
   Je kunt een hardware device kopen (bijvoorbeeld van Ledger, er zijn er meer) die de sleutels van jouw wallet kunnen opslaan. Dit is een soort van sticky formaat USB en/of Bluetooth device. Hierbij is de informatie van jouw wallet volledig off-line en dus niet te hacken, omdat niet is aangesloten op internet (vandaar de term “cold”).
   Dit betekend dat de crypto direct vanaf jouw wallet kan worden verzonden zonder tussenkomst van een broker. De crypto staat dus werkelijk op jouw device (net als bij de warm wallet, maar dan veiliger).

  • Blutch
   Deelnemer

   Aanvulling…

   Als je een eigen wallet gebruikt (warm of cold) kunnen je transacties nog steeds worden getraceerd afhankelijk van de crypto die je gebruikt. De ledger (boekhouding van de transacties ofwel grootboek en journaalposten) worden opgeslagen in de blockchain op het internet. Afhankelijk van hoe je een transactie uitvoert en welke crypto je gebruikt is die transactie traceerbaar voor iedereen of niet zichtbaar als de blockchain niet te lezen is. Dit is het verschil met Secret-Coins. Bij Secret-Coins zijn de transacties vanaf een eigen wallet dus onzichtbaar voor iedereen behalve de ontvanger en jijzelf. Voorbeeld van een Secret-Coin is Monero (MRX), Pirate Chain (ARRR), Wownero (Wow), etc.

  • Jantien
   Deelnemer

   Zijn er mensen die een cursus gevolgd hebben bij iemand? Ik zag bijv. Patrick Suiker of Mark en Annemiek.
   Wat is jullie ervaring? Ik vind het ingewikkeld en denk er over om het op die manier te leren.

  • GJM
   Deelnemer

   Ik heb een wallet en dat is gemakkelijk voor de inleg lotto soms win je wat en kan je het bedrag in de volgende ronde inzetten tot dusver minder dan 10 euro winst ging meteen weer weg in volgende ronde.

  • Anoniem
   Inactief

   Ik denk dat wanneer ze controle willen, zij het internet gaan afsluiten, vraag is of je dan nog bij de cryptos kunt.
   Misschien is iets wat waarde vast is of goed ruilbaar is in een crisis misschien beter?
   Ik weet het ook niet hoor.
   In de tweede wereld oorlog werden heel veel boeren rijk…

Op dit topic is 7 keer gereageerd
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Upgraden

Sluit je aan bij Wappiez en maak gebruik van alle mogelijkheden.
Upgrade zodat je privéberichten naar elkaar kunt sturen.

Nieuwsbrief