Waarom het valse ego de werkelijke boosdoener is

Tags: ,

Op dit topic is 0 keer gereageerd
 • Auteur
  Berichten
  • Opper Wappie
   Sleutelbeheerder

   We leven in bijzondere tijden. Niet eerder is het verschil in denken tussen mensen zo naar voren gekomen als nu tijdens de gecreëerde corona pandemie. Mensen laten zien hoe ze denken door het dragen van mondkapjes op bepaalde plaatsen, door voor vaccinaties te kiezen, accepteren vaccin slachtoffers alsof het de normaalste zaak van de wereld is, en steunen de medische apartheid. Maar waar komt dit verschil in denken eigenlijk vandaan? Het staat precies haaks op wat wij voelen dat de juiste weg is om te belopen.

   Groeiproces
   Wanneer wij opgroeien gaan we allemaal door een fysiek groeiproces heen. Dit fysieke groeiproces verandert onze perceptie constant waardoor we getriggerd worden om de wereld van steeds een beetje een ander perspectief te bekijken.

   Onze ziel samen met ons DNA en omstandigheden die we meemaken in het leven bepalen hoeveel we leren in het leven. Lessen als wat is wijsheid? Of wat is liefde? Dit zijn persoonlijke vragen die wij ook alleen zelf kunnen beantwoorden.

   Want wat liefde is voor de ene is misschien maar een heel klein beetje liefde voor de ander. En wat wijsheid is voor de ene is misschien heel wat anders voor de ander.

   Dat wat wij aannemen als waarheid komt voort uit wat wij ervaren als wat liefde werkelijk is en wat wij voelen als wat liefde werkelijk is, hangt weer af van de mate waarop wij mentaal sterk genoeg zijn om middels ons intellect onszelf te beschermen tegen die kracht wat zich wilt voordoen als wat liefde echt is, maar in werkelijkheid het tegenovergestelde en dus haat is.

   Zon heeft openheid nodig om te schijnen, op dezelfde manier als liefde van binnen openheid nodig heeft om zich in je hart te begeven. Als dat hart echter verduisterd wordt door angst, dan is het voor die persoon niet mogelijk om te kennen wat werkelijke liefde is.

   Confronteer jezelf
   Doordat deze persoon niet de tijd heeft genomen om genoeg naar binnen te kijken, heeft het zich niet kunnen realiseren dat er emoties zich hebben opgehoopt, waarmee een vals ego is gecreëerd, welke deze persoon nu als basis gebruikt voor het beoordelen of iets wijsheid dan wel liefde is.

   Of in sommige gevallen kan het ook het geval zijn dat een persoon zich dit gedeeltelijk wel realiseert, maar niet in staat is te achterhalen waar die angst vandaan komt en zich daardoor gewonnen geeft aan de angst en daardoor de weg van de minste weerstand volgt, whatever the outcome.

   Dit is waar we momenteel mee te maken hebben. De mensen die in de omgekeerde realiteit leven dan waar wij in leven hebben door hun onkunde of onwelwillendheid, of in sommige gevallen zelfs liefde voor het kwade, bewust, onbewust of gedeeltelijk bewust gekozen om niet de confrontatie met zichzelf te willen aangaan en uit valse liefde, wat in feite gewoon angst is, niet het werkelijke en eigen ego hebben kunnen veilig stellen.

   De waarde van onafhankelijk denken
   Een bepaalde mate van onafhankelijk denken, dat wil zeggen zoveel mogelijk verlost van de eigen gevoelens die de perceptie vertroebelen, is vereist om een objectief oordeel te kunnen vellen.

   Doordat zij dit niet gedaan hebben sluimert er altijd een onrust, wat langzaam groeit naar een bepaalde haat toe, omdat zij langzaam gek aan het worden zijn van een ongelukkigheid, een gebrek aan werkelijke liefde, wat binnen hun aan het groeien is, waarvan zij niet weten waar die onrust vandaan komt en er steeds meer gekweld door zullen worden.

   Mensen die daarom volharden in deze vorm van denken zullen daarom eindigen in een grote verbitterdheid, omdat ze steeds rondjes blijven draaien in het doolhof van hun eigen valse denken.

   Eerlijkheid tegenover jezelf is de sleutel
   Daarom is het valse ego, dus wel de onkunde cq onbereidheid, om eerlijk te zijn tegenover jezelf om er daardoor achter te komen wie jezelf bent door jezelf af te vragen of die emoties die je voelt wel gerechtvaardigd zijn ja of nee, de werkelijke boosdoener in de strijd tussen de ‘wappies’ en de schapen.

Op dit topic is 0 keer gereageerd
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Upgraden

Sluit je aan bij Wappiez en maak gebruik van alle mogelijkheden.
Upgrade zodat je privéberichten naar elkaar kunt sturen.

Nieuwsbrief