Kundli Matchmaking. Staat jullie Liefde in de Sterren Geschreven?

Je hebt een leuke man of vrouw gevonden op Wappiez en bent wel nieuwsgierig naar wat de sterren te vertellen hebben over een langere relatie of misschien zelfs wel een huwelijk? Kijk dan eens op AstroSage, een plek waar je horoscopen kunt matchen op basis van oude Vedische (Indische) astrologie.

Nou voordat je teveel conclusies gaat trekken uit het matchen van horoscopen moeten we natuurlijk wel even zeggen dat een dergelijke match geen 100% garantie geeft en dat er meerdere componenten mee kunnen spelen, waardoor het in de praktijk anders zou kunnen lopen. Maar niettemin blijft het hartstikke leuk om even te kijken wat de Indische astrologie te zeggen heeft over jullie karakters.

 

Wat is Kundli Matching?

Kundli Matching is een duizenden jaren oude Hindoestaanse vorm van het bekijken of twee karakters bij elkaar passen. In India, en dan voornamelijk onder Hindoestaanse mensen, wordt er nog steeds gedaan aan uithuwelijking omdat men gelooft dat mensen voor elkaar geboren worden. En als je dan als ouder een geschikte partner voor je kind wilt vinden, zoek je naar manieren om dit op de beste manier te doen. Hieruit is Kundli Matching geboren en wordt in India tot op de dag van vandaag veel gebruikt.

Wappiez Kundli Matching

 

Wat gebruiken ze allemaal?

Voor het bepalen of twee karakters goed bij elkaar passen worden er verschillende zaken meegenomen en tegen elkaar afgewogen. Naast de geboortedatum, wordt ook het geboortetijdstip, beide namen én de geboorteplaats meegenomen voor het matchen van jullie personen.

Deze informatie wordt gebruikt om heel precies de locaties van de sterren te bepalen op het moment van jullie beide geboortes. Misschien dat je wel eens een horoscoop gelezen hebt in een krant of in een tijdschrift. Maar deze algemene en vaak oppervlakkige lezingen verbleken bij de precieze en wetenschappelijke manier van Kundli matching.

 

Waar wordt er naar gekeken?

Bij Kundli zal er naar acht verschillende aspecten worden gekeken, genaamd de Ashta Koota. Deze acht aspecten zijn:

 1. Varna: Het toont de spirituele compatibiliteit van jongen en meisje samen met hun egoniveaus. Het is onderverdeeld in 4 categorieën, zoals Brahmanen (Hoogste), Kshatriya, Vaishya, Shudra (Laagste).
 2. Vasya: Het toont wederzijdse aantrekkingskracht, controle in het huwelijk en berekent ook de machtsvergelijking tussen gehuwde paren. Een persoon wordt ingedeeld in 5 typen, namelijk Manav / Nara (mens), Vanchar (wilde dieren zoals leeuw), Chatushpad (kleine dieren zoals herten), Jalchar (zeedieren), Keeta / Keet (insecten).
 3. Tara: Heeft te maken met de compatibiliteit en het lot van geboortesterren. Er zijn 27 geboortesterren (Nakshatra).
 4. Yoni: Het meet het niveau van intimiteit, seksuele compatibiliteit en wederzijdse liefde tussen het paar. Yoni Koot is ingedeeld in 14 dieren, namelijk Paard, Olifant, Schaap, Slang, Hond, Kat, Rat, Koe, Buffel, Tijger, Haas / Hert, Aap, Leeuw, Mangoest.
 5. Graha Maitri: Het toont mentale compatibiliteit, genegenheid en natuurlijke vriendschap. Het vertegenwoordigt ook de compatibiliteit van het maanteken tussen paren.
 6. Gana: Het is gerelateerd aan gedrag en temperament. Geboortesterren (Nakshatras) zijn onderverdeeld in drie categorieën: Deva (God, die Satwa Guna aangeeft), Manava (Mens, die Rajo Guna aangeeft) en Rakshasa (Demon, die Tamo Guna aangeeft).
 7. Rashi: Heeft betrekking op de emotionele compatibiliteit en liefde tussen partners. De positie van planeten in de geboortekaart van de jongen wordt vergeleken met de geboortekaart van het meisje. Als de maan van de jongen in het 2e, 3e, 4e, 5e, 6e huis van de maan van het meisje wordt geplaatst, wordt het als slecht of ongunstig beschouwd, terwijl het 7e en 12e huis als goed wordt beschouwd. In het geval van een vrouw, als de maan van de geboortehoroscoop in de 2e, 3e, 4e, 5e en 6e huizen van de horoscoop van de man wordt geplaatst, dan zal het gunstig en ongunstig zijn als deze op de 12e van de horoscoop van de man wordt geplaatst.
 8. Nadi: Het is gerelateerd aan gezondheid en genen. Sterren (Nakshatra) zijn verdeeld in 3 delen: Aadi (Vata) Nadi, Madhya (Pitta) Nadi en Antya (Kapha) Nadi.

Wappiez Kundli Matching Score

 

De Kundli eindscore

Uiteindelijk zal er een eindscore uitkomen, waarmee je kan bekijken of er in de sterren staat geschreven of jullie karakters dermate bij elkaar passen dat een lange relatie zonder veel problemen mogelijk zal zijn.

Over het algemeen wordt er gekeken naar de volgende scores:

 • < 18 punten: Het is beter om niet te trouwen
 • 18 tot 24 punten: Gemiddelde score. Trouwen wordt aangeraden.
 • 24 tot 32 punten: Hele goede match. Het wordt een succesvol huwelijk.
 • 32 tot 36 punten: Fantastische match!

Lijkt het jou wat om een poging te wagen? Kijk dan op de AstroSage website en wie weet vind jij de ideale partner om de rest van je leven mee door te brengen.

Upgraden

Sluit je aan bij Wappiez en maak gebruik van alle mogelijkheden.
Upgrade zodat je privéberichten naar elkaar kunt sturen.

Nieuwsbrief